Selecteer een pagina

Zo’n online publicatie is een relatief nieuw communicatiemiddel met eindeloze mogelijkheden (denk aan ’n eventverslag, personeelsblad, brochure, webshop, whitepaper) en voordelen, lees mee.

1. Uitstraling

Een magazine is een cadeautje. Een beetje extra aandacht voor jouw doelgroep. Verpakt met prachtige beelden en interactieve elementen. Elke pagina is uniek fullscreen vorm te geven, perfect aansluitend op de inhoud.

2. Dynamisch

Niks geen statische pdf-bestanden, een online magazine is dynamisch. Denk aan animaties, interacties, fullscreenvideo’s of 360 graden beeldmateriaal. Geluid en video brengen content tot leven.

3. Meetbaar

Je kunt bij een online magazine precies zien wat jouw doelgroep graag leest. Die informatie is waardevol en daar kun je als bedrijf goed op inspelen. Denk aan gerichte acties en content.

4. Social sharing

Als jouw online magazine klaar is, verspreid je deze online. Denk aan vermelding in de nieuwsbrief en deel losse artikelen uit je publicatie op jouw social media-kanalen.

5. Vindbaar

Profiteer van de kracht van zoekmachines. De content uit je magazine wordt volledig geïndexeerd door zoekmachines. En de techniek van de pulicatietool ondersteunt het SEO optimaal inrichten van je magazine, zodat je content hoger in de zoekresultaten verschijnt.

6. Actueel

Een foutje gemaakt, of actuele info toevoegen? Geen probleem, je kunt digitale uitgaves eenvoudig updaten. Na publicatie kun je het magazine gemakkelijk een tweede keer versturen in een mailing of artikelen delen via je social media-kanalen.

7. Responsive

Of je de publicatie nu op je smartphone, tablet, laptop of computer leest. Tekst, beeld, het design en de interactie passen zich automatisch aan. Prettig lezen!

8. Mobiel

Steeds meer Nederlanders consumeren content via de smartphone. Dan wil je ook content aanbieden wat goed, eenvoudig en prettig leesbaar is op mobiel. De generatie die veelal online actief is, wil lezen wanneer het hen ’t beste uitkomt, op welke plek dan ook.

9. Persoonlijk

Je kunt een online magazine personaliseren, waardoor jouw doelgroep eerder zal doorklikken. Je kunt personaliseren in teksten, foto’s en formulieren. Spreek jouw lezer aan door bijvoorbeeld zijn naam op de cover te zetten. Of pas het toe in je publicatie, zet die einduitslag van lezer X in je magazine.

10. Duurzaam

Als laatste – maar zeker niet onbelangrijk – punt: met een online magazine gebruik je geen inkt, geen papier of brandstoffen voor de distributie. Beter voor het milieu!

Nieuwsgierig geworden? Bekijk dan hier een voorbeeld!

-Lonneke